Mii de vize de afaceri au fost emise de ambasada Ungariei la Moscova fără verificările corespunzătoare

Mii de vize de afaceri au fost emise de ambasada Ungariei la Moscova în anul 2013 fără a fi întreprinse verificări corespunzătoare, potrivit unui raport intern al Ministerului ungar de Externe, citat de Euronews.

1453 afișări
Imaginea articolului Mii de vize de afaceri au fost emise de ambasada Ungariei la Moscova fără verificările corespunzătoare

Mii de vize de afaceri au fost emise de ambasada Ungariei la Moscova fără verificările corespunzătoare

Potrivit acestui raport, între 1 ianuarie şi 26 noiembrie 2013, ambasada Ungariei la Moscova a emis 8.481 de vize de afaceri.

Aproximativ 40-45% dintre aceste vize au fost emise pe baza invitaţiei companiei ungare de vinuri, Monte Tokaj, ce invita în Ungaria cetăţeni ruşi cu o condiţie financiară şi profesională neclară.

Documentele solictanţilor de viză nu au fost verificate corespunzător, din acestea fiind omise informaţii precum adresele aplicanţilor.

Perioada de procesare a vizelor a durat doar câteva ore, interviurile personale nefiind incluse.

Ungaria face parte din spaţiul Schengen, ceea ce îi oferă dreptul celui ce primeşte viză de afaceri de a călători în 25 de alte state, astfel majoritatea cetăţenilor ruşi în cauză nici nu au călătorit în Ungaria.

Viza le oferea posibilitatea unei şederi pentru o perioadă de 90 de zile în spaţiul Schengen.

Ministerul de Externe a comunicat că nu au existat probleme similare din anul 2014. O anchetă internă este în curs, iar acreditarea pentru vize de afaceri a companiei ungare de vinuri a fost retrasă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici