Mike Pence acuză China de ingerinţe în procesul politic din Statele Unite

Administraţia din China utilizează o serie de metode pentru a exercita influenţă politică în Statele Unite, afirmă vicepreşedintele american, Mike Pence, citat de site-ul agenţiei Reuters.

376 afișări
Imaginea articolului Mike Pence acuză China de ingerinţe în procesul politic din Statele Unite

Mike Pence acuză China de ingerinţe în procesul politic din Statele Unite

Declaraţiile lui Mike Pence intervin după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat, de la tribuna Adunării Generale ONU, ingerinţele Chinei în campania electorală premergătoare scrutinului parlamentar parţial programat în Statele Unite în noiembrie.

"Beijingul a recurs la o abordare la nivel guvernamental, utilizând instrumente politice, economice şi militare, inclusiv propagandă, pentru intensificarea influenţei şi avantajelor în Statele Unite", a afirmat Mike Pence.

"China exercită această influenţă în moduri mai intense decât până acum; China vrea să exercite influenţă şi să aibă interferenţe asupra politicii interne din ţara noastră", a subliniat vicepreşedintele Statelor Unite.

Săptămâna trecută, Administraţia de la Beijing a respins acuzaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind tentativa Chinei de a influenţa scrutinul parţial american. "Nu ne-am implicat şi nu ne implicăm în afacerile interne ale niciunei ţări. Refuzăm să acceptăm aceste acuzaţii lipsite de fundament împotriva Chinei", a declarat Wang Yi, ministrul chinez de Externe.

Donald Trump acuzase China că încearcă să influenţeze scrutinul parlamentar parţial programat în Statele Unite pe 6 noiembrie. Preşedintele SUA a afirmat că are numeroase dovezi privind interferenţele electorale chineze. "China a încercat să interfereze în alegerile din 2018, din luna noiembrie. Împotriva Administraţiei mele", a acuzat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici