Mike Pompeo: Iranul trebuie să vină la masa negocierilor

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat vineri că Statele Unite doresc ca Iranul „să vină la masa negocierilor”, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washington şi Teheran, relatează Reuters.

316 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Iranul trebuie să vină la masa negocierilor

Mike Pompeo: Iranul trebuie să vină la masa negocierilor

„Iranienii continuă să spună că doresc să discute despre ce se întâmplă, dar doar Statele Unite fac ceva”, a declarat Pompeo.

„Trebuie să vină la masa negocierilor, este singura metodă corectă de a rezolva aceste probleme”, a adăugat secretarul de Stat.

Mike Pompeo a reiterat, de asemenea, apelul făcut de preşedintele american Donald Trump privind discutarea problemelor fără precondiţii.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că o navă americană a "distrus" o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz. Liderul american a anunţat că drona iraniană zbura la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer.

Preşedintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ignorat mai multe apeluri de a se îndepărta.

Administraţia de la Teheran neagă distrugerea dronei americane şi sugerează că SUA şi-au doborât din greşeală propria dronă.

„A fost doborâtă. Faptul că ministrul iranian de Externe nu ştie sau nu vrea să recunoască nu este problema noastră. S-a întâmplat”, a declarat Pompeo vineri.

Donald Trump a asigurat vineri că drona doborâtă aparţinea Iranului şi a transmis că Statele Unite sunt pregătite să răspundă oricărei provocări venite din partea Iranului.

De asemenea, Statele Unite au transmis că vor distruge orice dronă care zboară prea aproape de ambarcaţiunile americane, conform unui oficial din Administraţia lui Donald Trump, citat de Reuters.

Oficialul american a transmis că există „dovezi foarte clare” că drona doborâtă aparţinea Iranului şi a transmis că există posibilitatea publicării unei înregistrări video cu incidentul.

Taguri:
sua,
iran,
mike pompeo

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici