Mike Pompeo: Sancţiunile impuse Phenianului nu vor fi anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat că sancţiunile economice împotriva Phenianului nu vor fi reduse sau anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

232 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Sancţiunile impuse Phenianului nu vor fi anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord

Mike Pompeo: Sancţiunile impuse Phenianului nu vor fi anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord

Afirmaţia oficialului american vine după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a oferit să dezafecteze principalul complex atomic nord-coreean, de la Yongbyon, în schimbul unor concesii din partea SUA. De asemenea, Kim a promis că va dezafecta şi principalul complex de lansare de rachete din Coreea de Nord.

"Toată lumea are propria idee despre ceea ce ar putea fi o concesie. Unii au considerat că este o concesie a preşedintelui Trump să meargă la Singapore. În mod cert nu cred asta; nici preşedintele Trump", a declarat Pompeo pentru emisiunea Fox News Sunday.

"Dar ce am indicat clar este că sancţiunile economice - forţa motrice pentru a obţine rezultatul pe care îl dorim - nu vor fi anulate. Iar Consiliul de Securitate al ONU nu va reduce aceste sancţiuni până când nu am realizat denuclearizarea finală", a adăugat oficialul american.

"De asemenea, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat pentru CBS că preşedintele Trump nu este interesat de "jumătăţi de măsură" şi doreşte ca regimul din Coreea de Nord să permită accesul inspectorilor la toate obiectivele din această ţară pentru a verifica denuclearizarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici