Mike Pompeo: Statele Unite doresc discuţii „prietenoase” cu China

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat vineri că Statele Unite doresc o legătură diplomatică şi „discuţii prietenoase” cu China, în special pentru ajutor în gestionarea problemei privind Coreea de Nord, relatează Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Statele Unite doresc discuţii „prietenoase” cu China

Mike Pompeo: Statele Unite doresc discuţii „prietenoase” cu China

Pompeo a transmis că există încă multe îndoieli în ceea ce priveşte Administraţia de la Beijing, în special legate de acţiunile Chinei împotriva libertăţii religioase şi activităţile din Marea Chinei de Sud.

Omologul său chinez, Yang Jiechi, a declarat că Administraţia de la Beijing este decisă să continue colaborarea cu Statele Unite, într-o manieră paşnică.

De asemenea, secretarul american de Stat a făcut apel Chinei să stopeze militarizarea zonei Mării Chinei de Sud.

Chiar dacă Statele Unite şi China au diferenţe de opinie în multe situaţii, „cooperarea rămâne esenţială în orice problemă”, a declarat Pompeo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici