Miliarde pentru vaccinul care ucide Covid-19. Cine îl produce şi câte doze au fost comandate deja

  • SUA dau aproape 2 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze
  • Marea Britanie, la o populaţie de 66 milioane, a cumpărat 190 de milioane de doze
  • Franţa, Germania şi Italia cumpără vaccinul de la AstraZeneca
  • Pfizer, BioNTech, Valneva şi AstraZeneca sunt companiile care produc vaccinurile
  • Tătaru a anunţat că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccin
  • Nelu Tătaru: Noi ne pregătim pentru vaccinul antigripal
1330 afișări
Imaginea articolului Miliarde pentru vaccinul care ucide Covid-19. Cine îl produce şi câte doze au fost comandate deja

Miliarde pentru vaccinul care Covid-19

A trecut mai mult de o jumătate de an de când omenirea încearcă să învingă coronavirusul şi e tot mai clar că nici venirea căldurii, nici imunizarea de turmă nu ne scapă de pericol. Toate speranţele se îndreaptă acum spre un vaccin împotriva COVID-19.

Şi înainte să vedem cât de pregătită e România la acest capitol, o să ne uităm la alte ţări, care ştiu exact de la cine vor cumpăra vaccinul, în câte doze şi chiar cât vor plăti.

Americanii vor plăti aproape 2 miliarde de dolari, pentru 100 de milioane de doze, produse de Pfizer, iar acestea vor fi livrate până la sfârşitul anului.

Marea Britanie, cu o populaţie de cinci ori mai mică decât Statele Unite, stă şi mai bine! Au asigurate 190 de milioane de doze de vaccin, din trei surse: Pfizer, Valneva şi AstraZeneca. 30 mil. doze vaccin vor fi produse de Pfizer/BioNTech, 60 mil. doze vaccin de Valneva şi 100 mil doze de Universitatea Oxford/AstraZeneca.

Tot de la AstraZeneca vor cumpăra, nu mai puţin de 400 de milioane de doze de vaccin, trei ţări din Europa: Franţa, Germania şi Italia.

Şi acum să ne uităm şi în curtea noastră. Acum mai mult de o lună, ministrul Sănătăţii anunţa că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID şi nu a spus ce sume vor fi alocate. Potrivit lui Nelu Tătaru, oricum vaccinul va fi gata abia la anul, aşa că noi ne pregătim de sezonul de gripă.

„Sunt mai multe firme care sunt în stadii mai avansate, sunt în faza 2, urmând ca până la sfârşitul anului să avem şi faza 3 şi în aceste condiţii să putem şi noi să fim acolo în a doua jumătate cred a anului viitor să putem avea acces la acest vaccin.

Deocamdată ne pregătim pentru această vară, de vaccinul antigripal, precum şi de vaccinul antipneumococic pentru cei cu patologie cronică”, a spus Nelu Tătaru. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici