Militanţi ai grupării Stat Islamic, filmaţi în timp ce torturau un băiat sirian în vârstă de 14 ani - VIDEO

O înregistrare video obţinută de BBC prezintă militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic care torturează un băiat sirian în vârstă de 14 ani, legat la ochi şi la mâini şi spânzurat de tavan.

2960 afișări
Imaginea articolului Militanţi ai grupării Stat Islamic, filmaţi în timp ce torturau un băiat sirian în vârstă de 14 ani - VIDEO

Militanţi ai grupării Stat Islamic, filmaţi în timp ce torturau un băiat sirian în vârstă de 14 ani

Imaginile au fost filmate de un fost militant al grupării teroriste şi au fost date publicităţii în condiţiile în care ONU a acuzat SI şi alte grupări armate din Siria şi Irak că torturează şi ucid copii. De asemenea, copiii sunt recrutaţi, antrenaţi şi folosiţi pe câmpul de luptă, relatează BBC News Online.

Înregistrarea video, realizată cu telefonul mobil, îl prezintă pe Ahmed legat la ochi şi doi bărbaţi mascaţi, îmbrăcaţi complet în negru şi înarmaţi. Ei l-au legat pe Ahmed de mâini şi l-au spânzurat de tavan, după care au început să-l bată. Băiatul avea doar 14 ani când a fost capturat şi torturat de gruparea Stat Islamic timp de două zile.

"Credeam că o să mor şi o să-mi părăsesc părinţii, fraţii, prietenii, rudele. Au început să mă biciuiască, să mă electrocuteze pentru a mărturisi. Le-am spus totul", a declarat tânărul, care în prezent trăieşte în siguranţă în Turcia.

El a povestit că obişnuia să vândă pâine în oraşul sirian Raqqa, pentru a se putea întreţine. Doi bărbaţi pe care îi cunoştea i-au cerut la un moment dat să pună o geantă în apropierea unui loc unde se desfăşurau întruniri ale membrilor SI. De fapt, el a fost păcălit să amplaseze o bombă.

"Ei susţin că sunt credincioşi, dar de fapt sunt necredincioşi. Ei obişnuiau să fumeze. Susţin că aplică legile musulmanilor, dar nu o fac. Ei lovesc şi ucid oameni", a afirmat băiatul, referindu-se la cei care l-au torturat. Ahmed a adăugat că a fost condamnat la moarte, dar călăului i s-a făcut milă de el şi l-a lăsat să scape.

"Rar se întâmplă să pot dormi. Când am venit în Turcia, aveam coşmaruri tot timpul. Am primit tratament", a mai spus tânărul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici