Militanţii Boko Haram, acuzaţi că au decapitat 23 de persoane într-un sat din Nigeria

Bărbaţi înarmaţi suspectaţi că ar face parte din gruparea Boko Haram au decapitat 23 de persoane în timpul unui raid în satul Buratai din statul Borno, situat în nord-estul Nigeriei, au declarat sâmbătă localnici şi un politician, citaţi de CNN.

252 afișări
Imaginea articolului Militanţii Boko Haram, acuzaţi că au decapitat 23 de persoane într-un sat din Nigeria

Militanţii Boko Haram, acuzaţi că au decapitat 23 de persoane într-un sat din Nigeria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Numeroşi atacatori au invadat satul vineri, la ora 23.00, când majoritatea locuitorilor dormeau şi au incendiat mai multe case, ucigând persoanele care încercau să fugă. "Bărbaţii înarmaţi au măcelărit cele 23 de victime ca pe nişte vite şi le-au decapitat. Au rănit câteva persoane", a declarat Ibrahim Adamu, un politician local care a reuşit să fugă.

"Au ars o mare parte din sat şi ne este teamă că unii locuitori au fost arşi în casele lor pentru că majoritatea dormeau în momentul atacului", a adăugat el.

Un paramedic de la un spital guvernamental din oraşul învecinat Biu a declarat că 32 de persoane din Buratai au fost aduse la spital cu răni provocate de gloanţe şi arsuri. "Răniţii au declarat că multe persoane au fost decapitate de atacatori", a adăugat paramedicul.

Buratai a fost atacat de Boko Haram şi în trecut. În septembrie, rebelii islamişti au lansat un atac asupra satului care a fost respins de militarii mobilizaţi pentru a păzi casa unui general de armată nigerian din sat. Soldaţii au ucis 20 de militanţi.

Nu este clar dacă atacul de sâmbătă a fost o răzbunare pentru pierderile suferite atunci sau dacă are legătură cu alegerile generale din Nigeria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici