Militantul chinez Chen Guangcheng a părăsit ambasada Statelor Unite

Militantul pentru drepturile civice Chen Guangcheng a părăsit "de bunăvoie" ambasada Statelor Unite unde s-a refugiat timp de şase zile, a anunţat miercuri agenţia China Nouă.

162 afișări
Imaginea articolului Militantul chinez Chen Guangcheng a părăsit ambasada Statelor Unite

Militantul chinez Chen Guangcheng a părăsit ambasada Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia precizează că Beijingul cere ca Washingtonul să îşi prezinte scuze pentru că l-a primit.

Un oficial american a anunţat imediat că Chen va fi condus într-o "instituţie medicală" şi se va "reuni cu familia sa", fără să confirme, totodată, că acesta a primit refugiu în misiunea diplomatică din capitala chineză.

Anunţul Chinei, potrivit căruia disidentul a părăsit Ambasada Statelor Unite intervine în timp ce secretarul de Stat american Hillary Clinton a sosit miercuri dimineaţa la Beijing, în vederea dialogului strategic şi economic anual, care va avea loc joi şi vineri, în capitala chineză.

Discuţiile pe teme economice şi despre marile dosare internaţionale din cadrul acestei reuniuni, prevăzută de mai mult timp, riscă să fie afectate în mod serios de prezenţa disidentului chinez în localul ambasadei Statelor Unite.

Nici Washingtonul şi nici Beijingul nu au recunoscut în mod oficial că activistul pentru drepturi civice se afla în sediul misiunii diplomatice americane, aşa cum au afirmat prieteni chinezi ai acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici