Militari de la baza SUA din Vicenza pregătesc sosirea trupelor la M. Kogălniceanu

Circa 100 de militari de la baza SUA din Vicenza au sosit deja în România, având misiuni de pregătire înainte de sosirea la baza de la Mihail Kogălniceanu a Batalionului 1al Regimentului 94 de Artilerie Terestră al SUA de la Baumholder, Germania, relatează Stars and Stripes în ediţie electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Militari de la baza SUA din Vicenza pregătesc sosirea trupelor la M. Kogălniceanu

Militari de la baza SUA din Vicenza pregătesc sosirea trupelor la M. Kogălniceanu

Operaţiunile, al căror cartier general a fost instalat la baza de la Mihail Kogălniceanu, sunt similare celor desfăşurate înainte de instalarea trupelor americane în Bosnia.

General-maiorul Frank Helmick, comandantul forţelor aeropurtat SETAF (Southern European Task Force) din armata SUA a declarat însă că operaţiunile militarilor americani în România nu vor fi la fel de "grandioase" ca celelalte desfăşurate în Balcani, relatează Stars and Stripes în ediţia electronică. SETAF va monitoriza corpul expediţionar.

“Este menită să fie (o bază) de natură expediţionară (...) Nu veţi putea vedea Burger Kings sau Starbucks", a spus Helmick.

Iniţial, circa 1.000 de americani vor lua parte la o serie de exerciţii şi operaţiuni care sunt programate să se încheie în luna octombrie, a explicat Helmick, adăugând că membri Navy Seabees (batalioane din cadrul Marinei SUA folosite la lucrări de construcţie, n.red.) se vor alătura militarilor proveniţi din Italia şi Germania, precum şi personalului civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici