Militari ruşi, condamnaţi la 14 ani de închisoare în Ucraina pentru "activităţi teroriste". Rusia anunţă că va face tot posibilul pentru a-i repatria

Doi membri ai armatei ruse capturaţi în regiuni separatiste est-ucrainene au fost găsiţi vinovaţi de "acte de terorism" şi condamnaţi la câte 14 ani de închisoare de o instanţă din Ucraina, informează site-ul agenţiei Reuters şi ziarul Le Figaro.

4445 afișări
Imaginea articolului Militari ruşi, condamnaţi la 14 ani de închisoare în Ucraina pentru "activităţi teroriste". Rusia anunţă că va face tot posibilul pentru a-i repatria

Militari ruşi, condamnaţi la 14 ani de închisoare în Ucraina pentru "activităţi teroriste" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soldatul Aleksander Alexandrov şi căpitanul Evgheni Ierofeiev au fost găsiţi vinovaţi de "pregătirea unui atac terorist" în Ucraina.

Cei doi militari ruşi au fost capturaţi în estul Ucrainei în mai 2015, în timp ce participau la conflictul separatist.

Moscova susţine că nu a trimis efective militare în estul Ucrainei, dar admite că unii membri ai armatei ruse probabil au mers acolo în timpul liber.

Rusia va face tot posibilul pentru repatrierea militarilor ruşi condamnaţi în Ucraina

Administraţia Vladimir Putin va iniţia demersuri, în cadrul legal, pentru repatrierea militarilor ruşi condamnaţi în Ucraina, anunţă un diplomat rus, Aleksei Grubi, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Partea rusă a iniţiat demersuri şi va face tot posibilul pentru repatrierea cetăţenilor ruşi. Vor fi luate măsuri, în cadrul legal, pentru aducerea acasă a lui Aleksandrov şi Ierofeiev", a declarat Grubi, consul al Rusiei în Ucraina.

Diplomatul rus a refuzat să comenteze dacă se referă la un schimb de prizonieri cu Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici