Militarii aflaţi la putere în trei ţări africane fac o forţă comună pentru a lupta cu jihadiştii

  • Militarii aflaţi la putere în Niger, Mali şi Burkina Faso vor forma unităţi comune pentru a lupta împotriva jihadiştilor.
  • Decizia a fost luată în urma discuţiilor de la Niamey.
  • Cei implicaţi nu au oferit detalii despre viitoarea forţă militară.
23046 afișări
Imaginea articolului Militarii aflaţi la putere în trei ţări africane fac o forţă comună pentru a lupta cu jihadiştii

Militarii aflaţi la putere în trei ţări africane fac o forţă comună pentru a lupta cu jihadiştii

Trei ţări din Africa de Vest conduse de militari anunţă că vor forma o forţă comună pentru a lupta împotriva ameninţărilor jihadiste, potrivit BBC.

Şeful armatei Nigerului, Moussa Salaou Barmou, a anunţat că proiectul va fi implementat cât mai curând posibil, fără a oferi detalii despre dimensiunea viitorului corp de armată.

Grupuri legate de Statul Islamic şi de Al-Qaeda au ucis mii de oameni în regiune în ultimul an. În paralel, regimurile militare din cele trei ţări s-au apropiat din ce în ce mai mai mult. În septembrie anul trecut, militarii au format un pact de apărare reciprocă cunoscut sub numele de Alianţa Statelor Sahel (AES), retrăgându-se dintr-o forţă internaţională, G5, care a fost înfiinţată tocmai pentru a lupta împotriva islamiştilor din regiune.

Cele trei ţări au rupt toate legăturile cu Franţa, fosta putere colonială, care a avut o prezenţă militară puternică în tot Sahelul. O misiune ONU de menţinere a păcii în Mali, Minusma, care a acţionat peste un deceniu, a plecat la solicitarea gazdelor. Totodată, regimurile militare au întărit legăturile cu Rusia şi au anunţat că părăsesc blocul economic din Africa de Vest, Ecowas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici