Militarii israelieni au primit noile tancuri Barak, cu inteligenţă artificială, senzori şi camere

Israelul a dezvăluit marţi noul său tanc Barak pentru Corpul Blindat al Forţelor Terestre, o platformă echipată cu inteligenţă artificială, senzori, radar şi camere mici, scrie Monitorul Apărării şi Securităţii, care citează defensenews.com.

3498 afișări
Imaginea articolului Militarii israelieni au primit noile tancuri Barak, cu inteligenţă artificială, senzori şi camere

Ministerul Apărării a declarat că sistemele tancului vor oferi superioritate trupelor israeliene prin dezvăluirea locaţiilor inamice şi furnizarea de ţinte pentru trupele aflate pe câmpul de luptă pe baza tehnologiei de observare periferică la 360 de grade.

„Tancul Barak a fost proiectat pe baza unui concept de antifragilitate, cu scopul de a oferi soldaţilor IDF [Forţele de Apărare Israeliene] un sistem de arme cu flexibilitate încorporată, care le va permite să câştige în toate situaţiile de luptă”, a declarat generalul de brigadă Oren Giber, care conduce direcţia de vehicule blindate a ministerului. Barak, la fel ca tancurile Merkava din generaţiile anterioare, a fost dezvoltat de direcţia de vehicule blindate de luptă a Ministerului Apărării, cunoscută local sub numele de MANTAK, a declarat ministerul pentru Defense News.

Israelul nu a specificat numărul de tancuri comandate sau costul contractului, dar a precizat că un tanc Barak este aproximativ la preţ cu un Merkava 4M, deci în jur de trei milioane euro, chiar dacă are o tehnologie superioară.

Introducerea la unităţile operative a tancului Barak vine la aproximativ două decenii după ce tancurile Merkava 4 au intrat în dotarea armatei. Dezvoltarea noului tanc Barak a durat cinci ani şi a fost testat în ultimul an.

Ministerul a declarat că se aşteaptă să furnizeze armatei zeci de tancuri în fiecare an, prima brigadă Barak urmând să fie complet echipată în aproximativ doi ani.

Tancurile Merkava 4 vor intra în dotarea forţelor de rezervă, a mai precizat sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici