Militarul american arestat pe un aeroport din Texas a uitat că geanta sa conţinea explozibil

Un militar american specialist în demolări le-a spus agenţilor FBI că pur şi simplu a uitat că geanta pe care o transporta conţinea explozibil, în timp ce încerca să urce la bordul unui avion în Texas, la 31 decembrie, potrivit documentelor judiciare obţinute marţi.

318 afișări
Imaginea articolului Militarul american arestat pe un aeroport din Texas a uitat că geanta sa conţinea explozibil

Militarul american arestat pe un aeroport din Texas a uitat că geanta sa conţinea explozibil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii au decis să-l cerceteze pe Trey Atwater după ce au aflat că acesta a fost deja "mustrat" la 24 decembrie de agenţii de securitate ai unui aeroport din North Carolina, care au găsit o grenadă militară în geanta sa, dar l-au lăsat să plece după ce au confiscat dispozitivul.

"Când l-am interogat pe tema incidentului de la 24 decembrie, de la Fayetteville (North Carolina), după ce am fost informaţi de TSA (autoritatea transporturilor), Atwater a recunoscut faptele dar a spus că a uitat să le menţioneze la interogatoriul nostru iniţial", a declarat un agent FBI, Cory Richardson, citat în documentele judiciare.

Militarul a fost arestat la 31 decembrie, pe aeroportul din Midland (Texas), după ce detectoarele aeroportului au descoperit explozibil în bagajul său de mână, potrivit unui comunicat al FBI, poliţia federală americană.

El le-a declarat anchetatorilor că nu a mai utilizat geanta respectivă de la revenirea sa, în aprilie, din cea de-a treia misiune în Afganistan, unde transporta în mod curent astfel de explozivi.

Trey Atwater a raportat că a luat geanta din garajul său în ultima clipă înaintea plecării, pentru a-şi pune lucrurile în ea, şi s-a declarat surprins că aceasta conţinea explozibil.

Punctul de control pentru securitate a fost închis timp de aproximativ o oră pe parcursul investigaţiilor, dar "în nici o clipă persoanele prezente pe aeroportul internaţional din Midland sau populaţia oraşului nu au fost nici în cel mai mic pericol", potrivit FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici