Minerii chinezi blocaţi în subteran au supravieţuit mâncând o curea fiartă şi hârtie

Minerii chinezi care au fost prinşi sub pământ după prăbuşirea unui tunel au relatat că au supravieţuit mâncând o curea din piele, coji de portocale şi bucăţi de hârtie, timp de o săptămână.

1 afișare
Imaginea articolului Minerii chinezi blocaţi în subteran au supravieţuit mâncând o curea fiartă şi hârtie

Minerii chinezi blocaţi în subteran au supravieţuit mâncând o curea fiartă şi hârtie

Cei 11 bărbaţi au fost salvaţi, duminică, dintr-o mină de fier şi aur din oraşul Chengde, în apropiere de Beijing, unde au stat timp de o săptămână. Toţi minerii sunt într-o stare stabilă, transmite, luni, The Guardian.

Primul miner salvat, Wu Pengyong, în vârstă de 33 de ani, a relatat că el şi colegii lui au băut apă murdară din mină şi că au mâncat hârtie şi coji de portocale în timp ce aşteptau în întuneric, potrivit cotidianului Beijing News.

"Mai târziu, ni s-a făcut foarte foame şi am avut noroc pentru că aveam o curea din piele. Am fiert-o, dar nu de tot, astfel că am împărţit cureaua gătită pe jumătate şi am dat la toată lumea să mănânce", a povestit Wu.

Tocmai când renunţaseră la speranţa că vor mai fi salvaţi, minerii au auzit un agregat care săpa.

Proprietarul minei a raportat incidentul abia după trei zile. În general, proprietarii ascund astfel de accidente faţă de autorităţi pentru a evita amenzile sau închiderea afacerilor.

În urmă cu o săptămână, 105 mineri au murit într-o mină din nordul Chinei pentru că proprietarii au anunţat prea târziu că aceştia au fost blocaţi în subteran.

China, ţară care foloseşte cărbunele pentru 70 la sută din totalul energiei produse, are cel mai trist record în materie de siguranţa minelor.

În anul 2006, 2.845 de accidente au provocat moartea a 4.746 de mineri, respectiv 75 la sută din totalul de mineri din lume. Incendiile, exploziile, inundaţiile şi prăbuşirile de tunele ucid 13 mineri zilnic.

Proprietarii chinezi de mine au interese financiare imense pentru a creşte producţia, însă, în ciuda problemelor legate de securitate, prioritatea Guvernului rămâne combustibilul pentru economie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici