Minerii salvaţi din Chile vor să înfiinţeze o fundaţie

Cei 33 de mineri salvaţi miercuri din mina San Jose din Chile, după ce au fost blocaţi în subteran timp de peste două luni, vor să creeze o fundaţie pentru a împărtăşi din experienţa lor, care să se ocupe în special de probleme de securitate minieră, au anunţat mai mulţi dintre ei.

21 afișări
Imaginea articolului Minerii salvaţi din Chile vor să înfiinţeze o fundaţie

Minerii salvaţi din Chile vor să înfiinţeze o fundaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom avea o cauză în comun", a declarat Juan Illanes, citat duminică de cotidianul El Mercurio. "Ideal ar fi să se creeze o instituţie. Sunt mai multe propuneri de analizat, pentru a putea arăta pe viitor ce am învăţat (din această experienţă)", a spus el.

"Trebuie să facem ceva împreună, experienţa (acumulată) trebuie să fie folosită", a subliniat Illanes.

"Vrem să creăm o fundaţie pentru a rezolva problemele industriei miniere", a precizat şi Yonni Barrios. "Cu experienţa pe care am trăit-o, să dea Dumnezeu ca aceste probleme să fie rezolvate", a continuat el.

"Trebuie să decidem cum ne orientăm proiectul, pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete niciodată", a adăugat Illanes, recunoscând că experienţa lor foarte particulară face ca aceasta să nu fie uşor de transmis la nivel practic.

Illanes a explicat că va fi nevoie de timp pentru ca fundaţia să capete o formă. "Ea se va concretiza, dar astfel de lucruri nu merg repede. Este nevoie de o serie de linii directoare, (este nevoie) să se caute resurse, să se canalizeze o întreagă serie de elemente", a spus el.

Povestea celor 33 de mineri salvaţi din mina San Jose din Chile a fascinat întreaga lume, ei trăind timp de 69 de zile coşmarul de a fi blocaţi la peste 600 de metri sub pământ, după un accident la 5 august. Minerii au fost scoşi la suprafaţă miercuri, în cursul unei operaţiuni ce a durat 22 de ore, difuzată în direct de posturi de televiziune din întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici