Minister rus: Sistemul de rachete ucrainean era activ în ziua prăbuşirii avionului malaysian

Sistemul de rachete ucrainene era activ joi, în ziua prăbuşirii avionului malaysian, care transporta aproximativ 300 de persoane, în estul Ucrainei, a anunţat vineri serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de AFP.

278 afișări
Imaginea articolului Minister rus: Sistemul de rachete ucrainean era activ în ziua prăbuşirii avionului malaysian

Minister rus: Sistemul de rachete ucrainean era activ în ziua prăbuşirii avionului malaysian

"Mijloacele de detectare radio ruse au înregistrat la 17 iulie o activitate la nivelul staţiei radar Kupol, care lucrează în legătură cu sistemele de rachete Buk-M1", a anunţat ministerul citat de agenţiile ruse, adăugând că această staţie radar este situată în apropierea locului incidentului.

Potrivit ministerului, această staţie radar este situată la circa 30 de kilometri de Doneţk, în estul Ucrainei, în apropiere de locul prăbuşirii avionului, într-o zonă în care au loc lupte între forţele guvernamentale şi rebelii proruşi. 

"În plus, particularităţile tehnice ale rachetei Buk-M1 îi permite acesteia să facă schimb de informaţii cu privire la obiectivele aeriene cu alte elemente ale aceluiaşi sistem", adaugă aceeaşi sursă. 

De atunci, este posibil să fi fost efectuate tiruri de rachetă din mai multe zone. 

Ministerul nu precizează totuşi dacă aceste tiruri au avut loc efectiv.

După tragedie, autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc că ar fi la originea unui eventual tir de rachetă, fără ca vreun element material să permită atribuirea solidă a responsabilităţii vreunei părţi a conflictului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici