Ministerul Apărării din Ucraina: în Severodonetsk situaţia este „foarte dificilă"

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că luptele continuă în oraşul Severodonetsk, unde ruşii şi aliaţii lor avansează. Situaţia este „foarte dificilă" a spus ministrul urcainean.

320 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării din Ucraina: în Severodonetsk situaţia este „foarte dificilă"

Ministerul Apărării din Ucraina: în Severodonetsk situaţia este „foarte dificilă"

„Inamicul a ajuns în centrul Severodonetsk şi încearcă să stabilească poziţii. Situaţia este foarte dificilă", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzyanyk.

„Nu vreau să fac estimări sau să dau rapoarte procentuale cu privire la ceea ce controlăm şi ceea ce nu controlăm. Cunoaştem obiectivele inamicului şi facem totul pentru a-l împiedica să le atingă", a adăugat Motuzyanyk.

Un ofiţer implicat în apărarea oraşului Severodonetsk a anunţat că ucrainenii au luat mai mulţi prizonieri.

„Noi manevrăm, încercăm să distrugem ocupantul cât mai mult posibil. Noaptea a decurs mai mult sau mai puţin bine. Unităţile noastre au luat prizonieri", a declarat, pentru Radio Liberty, Petro Kuzyk, comandantul batalionului Svoboda şi căpitan al Gărzii Naţionale.

Kuzyk a precizat că unitatea sa nu plănuia să se retragă din Severodonetsk, ci încerca să împingă militarii ruşi cât mai departe posibil în afara oraşului.

„Forţele ruseşti au redus la minimum contactul cu noi. Ele au un avantaj în artilerie, în tancuri în această direcţie, aşa că îl folosesc", a adăugat el.

Armata rusă a folosit infanteria doar pentru a determina poziţiile în care se află militarii ucraineni.

„Apoi se porneşte munca artileriei timp de câteva ore, se folosesc tancuri şi avioane. Ei luptă ca o maşină de război rusă - încearcă să ne macine poziţiile, aşa cum au luptat în Siria”, a explicat ofiţerul.

Forţele ruseşti au obţinut câştiguri treptate în ultima săptămână în zonele rurale din Doneţk care se învecinează cu Luhansk şi încearcă să încercuiască forţele ucrainene care au apărat graniţa regiunii în trei direcţii - nord, est şi sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici