Ministerul Justiţiei din Polonia interzice total adopţia pentru cuplurile homosexuale

  • Ministrul Justiţiei din Polonia a anunţat în decursul zilei de joi modificarea legii care interzice adopţia pentru cuplurile homosexuale căsătorite.
  • Ministrul Justiţiei: ”Pregătim o modificare a legii care nu permite cuplurilor homosexuale să adopte copii, adăugând şi persoanele homosexuale care nu sunt căsătorite dar trăiesc împreună”
  • Conducerea Poloniei a respins până acum toate iniţiativele pro-LGBT, spunând că ameninţă cultura bisericii catolice şi ridică probleme pentru familiile tradiţionale din toate ţările europene.
610 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei din Polonia interzice total adopţia pentru cuplurile homosexuale

Ministrul Justiţiei din Polonia a anunţat în decursul zilei de joi modificarea legii care interzice adopţia pentru cuplurile homosexuale căsătorite, scrie Reuters. Noua propunere vine cu o completare şi interzice adopţia copiilor şi pentru cuplurile homosexuale care trăiesc în concubinaj.

Anunţul guvernului polonez provoacă şi mai multe tensiuni în relaţia cu Uniunea Europeană, care cere ca toate drepturile LGBT să fie respectate în ţările membre. Conducerea Poloniei a respins până acum toate iniţiativele pro-LGBT, spunând că ameninţă cultura bisericii catolice şi ridică probleme pentru familiile tradiţionale din toate ţările europene.

Ministrul Justiţiei a anunţat modificarea legii cu doar câteva ore înainte ca Parlamentul European să adopte cu 492 de voturi pentru şi 141 împotrivă o rezoluţie care spune că  ”drepturile LGBTIQ sunt drepturile omului”.

”Pregătim o modificare a legii care nu permite cuplurilor homosexuale să adopte copii, adăugând şi persoanele homosexuale care nu sunt căsătorite dar trăiesc împreună”, a declarat ministrul Justiţiei, Michal Wojcik.

Wojcik susţine că măsura propusă are rolul de a proteja copiii: ”este vorba doar de siguranţa copilului”. Comunitatea LGBT este de părere, însă, că numai copiii au de suferit în urma acestor măsuri. ”Nu îi poţi nega unui copil dreptul la un cămin sigur, la o familie, indiferent că este vorba de un cuplu homosexual sau heterosexual”, a povestit activista Bartosz Staszewski pentru Reuters.

Propunerile anti-LGBT ale Poloniei sunt preluate şi de Ungaria. Uniunea Europeană este îngrijorată de ultimele măsuri aprobate în fostele ţări comuniste, printre care şi cenzurarea presei.

În ultimii doi ani, peste 100 de oraşe din Polonia s-au declarat zone non-LGBT. Uniunea Europeană a ameninţat că va retrage fondurile europene din această cauză însă guvernul s-a oferit să finanţeze oraşele în locul Uniunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici