Ministerul norvegian al Justiţiei exclude organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei

Ministrul norvegian al Justiţiei, Anders Anundsen, a declarat miercuri că organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei în Norvegia, după modelul elveţian, este exclusă, respingând astfel ideea propusă de un coleg din cadrul dreptei populiste.

238 afișări
Imaginea articolului Ministerul norvegian al Justiţiei exclude organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei

Ministerul norvegian al Justiţiei exclude organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei

"Partidul Progresului (formaţiune populistă care face parte din coaliţia guvernamentală) a apreciat de-a lungul anilor că cetăţenii noştri ar trebui să dispună de mai multă influenţă în stat", a declarat Anundsen.

"Totuşi, în cadrul Guvernului, Partidului Progresului trebuie să ţină cont de acordul de cooperare (cu alte formaţiuni de dreapta şi de centru-dreapta ) şi să nu planifice un referendum asupra acestui subiect", a adăugat ministrul norvegian.

Marţi, un purtător de cuvânt al Partidului Progresului a cerut organizarea unui referendum pe tema imigraţiei, în urma votului din Elveţia.

"Ideea unui referendum este interesantă, iar Norvegia ar trebui şi ea să organizeze un referendum pe tema imigraţiei. Sunt sigur că există o majoritate pentru o restrângere" a politicii în acest domeni, a declarat Mazyar Keshvari, citat de ziarul Verdens Gang (VG).

Nefiind membră a Uniunii Europene, Norvegia este legată de blocul european prin apartenenţa sa la Spaţiul Economic European şi Spaţiul Schengen.

Organizarea unui referendum pe tema imigraţiei în această bogată ţară scandinavă ar necesita totuşi susţinere şi din partea altor partide.

Duminică, elveţienii au votat în proporţie de 50,3 la sută pentru restabilirea cotelor şi contingentelor pentru străini, pentru locuitorii de la frontiere şi solicitanţii de azil în funcţie de necesităţile şi posibilităţile ţării, punând sub semnul întrebării viitoarele relaţii cu UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici