Miniştrii de Externe britanic şi francez vor "armistiţiu umanitar" în Sri Lanka

Miniştrii de Externe britanic şi francez, David Miliband şi Bernard Kouchner, au ajuns miercuri la Colombo, capitala statului Sri Lanka, pentru a încerca să obţină un "armistiţiu umanitar", a declarat un oficial francez.

43 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe britanic şi francez vor "armistiţiu umanitar" în Sri Lanka

Miniştrii de Externe britanic şi francez, David Miliband şi Bernard Kouchner, au ajuns miercuri la Colombo, capitala statului Sri Lanka, pentru a încerca să obţină un "armistiţiu umanitar" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miliband şi Kouchner au ajuns cu avionul în jurul orei locale 06.00 (03.00 ora României), pe aeroportul din capitala statului, potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Eric Chevallier.

Omologul lor suedez, Carl Bildt, care trebuia să efectueze la rândul său această vizită, nu a primit aprobare pentru a intra în ţară.

Vizita comună a şefilor diplomaţiei britanice şi franceze constituie cea mai importantă deplasare internaţională în Sri Lanka, de la lansarea, la începutul lui ianuarie, a ofensivei "finale" a armatei împotriva rebelilor Tigrilor pentru eliberarea Eelamului tamil (LTTE).

Miliband şi Kouchner vor "reitera apelurile comunităţii internaţionale la încetarea focului, respectarea dreptului internaţional umanitar şi protecţia civililor", a precizat Ministerul francez de Externe.

Cei doi vor discuta cu omologul lor, Rothida Bogollagama, şi se vor deplasa la Vavuniya, în nordul ţării, unde trăiesc 200.000 de refugiaţi, care au părăsit zona de război în ultimele luni.

Potrivit ONU, peste 100.000 de persoane au fugit din această regiune de conflict, în nord-est, de la începerea, la 20 aprilie, a exodului masiv al civililor tamili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici