Miniştrii de Externe din statele OSCE caută soluţii pentru depăşirea "crizei de încredere" în Europa

Ministrul de Externe al Austriei le-a cerut, marţi, omologilor său din statele membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să caute soluţii pentru depăşirea "crizei de încredere" în Europa, în cadrul unei reuniuni informale, relatează agenţia The Associated Press.

128 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din statele OSCE caută soluţii pentru depăşirea "crizei de încredere" în Europa

Miniştrii de Externe din statele OSCE caută soluţii pentru depăşirea "crizei de încredere" în Europa

Reuniunea informală a şefilor diplomaţiilor din statele participante la OSCE are ca scop consolidarea dialogului şi creşterea încrederii între aceste ţări în demersurile de întărire a securităţii comune.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, este preşedintele în exerciţiu al OSCE, iar reuniunea are loc la Mauerbach, în Austria. La forum participă şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

În discursul de deschidere, Kurz a subliniat nevoia unor strategii comune pentru combaterea terorismului şi extremismului. El a transmis că "toate ţările sunt ameninţate, iar statele membre OSCE trebuie să tragă în aceeaşi direcţie".

Deciziile în cadrul OSCE sunt luate în baza unui consens, iar organizaţia a avut probleme în trecut în demersurile privind soluţionarea crizei din Ucraina şi a conflictelor prelungite, din cauza intereselor divergente ale unor state membre.

Reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre OSCE reprezintă un exerciţiu pregătitor în perspectiva Consiliului Ministerial al OSCE de la Viena, din 7 şi 8 decembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici