Militanţii Stat Islamic au anunţat decesul lui al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au anunţat decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi şi numele noului lider al organizaţiei, potrivit unei surse din provincia irakiană Nineveh, citată de postul de televiziune Al Sumaria, informează agenţia de ştiri Tass.

6477 afișări
Imaginea articolului Militanţii Stat Islamic au anunţat decesul lui al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste

TASS: Militanţii Stat Islamic au anunţat decesul lui al-Bahgdadi, liderul reţelei teroriste. Cine este noul "calif" al organizaţiei

Potrivit sursei menţionate, militanţii SI au emis un scurt comunicat prin care anunţau moartea lui al-Baghdadi şi numele noului "calif".

Anterior, mai multe instituţii media din Iran au publicat imagini care ar fi confirmat decesul liderului Stat Islamic.

La mijlocul lunii iunie, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informaţiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii reţelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis marţi că este în posesia unor informaţii care confirmă decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei Stat Islamic.

"(Avem) informaţii confirmate de lideri, inclusiv de unii de rang înalt, ai Stat Islamic din zona rurală a provinciei Deir al-Zor", a declarat Rami Abdulrahman, directorul OSDO.

Decesul lui Baghdadi a fost anunţat de mai multe ori în ultimii ani, însă, de-a lungul timpului, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis informaţii în general credibile în legătură cu evenimentele din cursul conflictului civil din Siria.

Abdulrahman a declarat că surse OSDO din zona oraşului Deir al-Zor au primit informaţii privind decesul lui al-Baghdadi de la surse din interiorul reţelei Stat Islamic, "care însă nu au specificat când" s-a petrecut acest lucru.

Canalele media şi conturile de pe reţelele de socializare afiliate reţelei teroriste nu au distribuit informaţii despre moartea liderului Stat Islamic.

Oficialii kurzi şi irakieni au declarat că nu pot confirma acest lucru. În mod similar, Departamentul Apărării din SUA a transmis că nu are informaţii care să confirme decesul lui al-Baghdadi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici