Ministru britanic: Ucraina a utilizat rachete de croazieră furnizate recent de Marea Britanie

Forţele militare ucrainene au utilizat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune furnizate recent de Marea Britanie, anunţă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de agenţia Reuters.

2448 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic: Ucraina a utilizat rachete de croazieră furnizate recent de Marea Britanie

Ministru britanic: Ucraina a utilizat rachete de croazieră furnizate recent de Marea Britanie

Săptămâna trecută, Marea Britanie a dezvăluit că a furnizat Ucrainei rachete de croazieră de tip Storm Shadow, cu raza de acţiune de până la 250 de kilometri.

"Ceea ce pot spune este că, din ce am înţeles eu, au fost utilizate rachete de acest tip de când au fost livrate Ucrainei, dar nu intenţionez să intru în detalii", a afirmat Ben Wallace.

Rusia a condamnat vehement decizia Marii Britanii de a furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a asumat angajamentul, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o recent cu preşedintele Volodimir Zelenski, de a furniza Ucrainei drone militare şi de a instrui piloţi ucraineni, dar Marea Britanie nu va livra avioane de vânătoare. În schimb, Londra va facilita eventuala furnizare de către alte ţări occidentale a unor avioane de vânătoare de tip F-16.

Rusia "percepe extrem de negativ" decizia Marii Britanii de a furniza Ucrainei echipamente militare, dar nu credem că asistenţa oferită va schimba cursul conflictului, a reacţionat Kremlinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici