Ministru german: Marea Britanie poate obţine statut special în relaţia cu UE, dar să înceapă negocierile

Marea Britanie poate obţine un statut special în relaţia cu Uniunea Europeană, dar trebuie să iniţieze rapid negocierile pe tema părăsirii Blocului comunitar, afirmă ministrul german al Afacerilor Europene, Michael Roth.

1382 afișări
Imaginea articolului Ministru german: Marea Britanie poate obţine statut special în relaţia cu UE, dar să înceapă negocierile

Ministru german: Marea Britanie poate obţine statut special în relaţia cu UE, dar să înceapă negocierile

Michael Roth crede că Londra ar trebui să iniţieze negocierile în primele luni ale anului 2017.

"Până la sfârşitul acestui an, ar trebui să fie suficient timp pentru a se organiza şi pentru a se adapta noii situaţii. Nu trebuie să lăsăm să treacă prea mult timp", a afirmat Michael Roth într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Întrebat dacă Marea Britanie ar putea adopta modele similare cu cele ale Elveţiei şi Norvegiei în relaţia cu UE, Michael Roth a subliniat că probabil va fi vorba de un acord cu totul special.

"Ţinând cont de mărimea Marii Britanii, de importanţa ţării şi de apartenenţa de mulţi ani la Uniunea Europeană, probabil va fi un statut special care va fi cu greu comparat cu cel al altor state care nu au fost niciodată membre UE", a subliniat Roth.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici