Ministru israelian: Iranul ar putea lansa atacuri împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran şi Statele Unite vor escalada

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că Iranul ar putea lansa atacuri directe sau indirecte împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran şi Statele Unite vor escalada, potrivit Reuters

1848 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: Iranul ar putea lansa atacuri împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran şi Statele Unite  vor escalada

Statele Unite au început să pună din ce în ce mai multă presiune asupra Iranului, atât din punct de vedere economic, cât şi militar. Preşedintele Donald Trump le-a cerut liderilor de la Teheran să dialogheze cu administraţia sa despre renunţarea la programul nuclear şi a declarat că nu poate exclude o eventuală confruntare militară între cele două state.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că situaţia din Glof „se înfierbântă”. „Dacă va exista vreun tip de conflagraţie între Iran şi Statele Unite sau între Iran şi vecinii săi, nu exclud posibilitatea ca iranienii să activeze grupuri precum Hezbollah sau Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, sau chiar să încerce să lanseze rachete din Iran către Statul Israel”, a spus Steinitz. Reuters notează că grupările Hezbollah şi Jihadul Islamic sunt sponsorizate de regimul de la Teheran.

Statele Unite au trimis un portavion şi mai multe bombardiere strategice de tip B-52 către Orientul Mijlociu, pentru a contracara ceea ce Administraţia Trump numeşte „indicii clare” ale unor ameninţări din partea Iranului la adresa forţelor americane din regiune. Pentagonul nu a oferit detalii suplimentare despre această operaţiune, însă un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

Armata israeliană a refuzat să ofere informaţii în legătură cu eventualele pregătiri pe care le-ar face pentru a contracara posibile ameninţări legate de un conflict armat între Statele Unite şi Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici