Ministrul Apărării din Ucraina: Pacea va fi posibilă doar după ce Crimeea va fi înapoiată

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov, a declarat, vineri, la forumul Black Sea and Balkans Security că pacea va fi posibilă doar după ce Crimeea va fi înapoiată ţării sale şi nu va mai fi bază militară rusă. El cere sprijin pentru Ucraina, pentru că „NATO va fi vulnerabilă fără Ucraina”.

1506 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării din Ucraina: Pacea va fi posibilă doar după ce Crimeea va fi înapoiată

„Pacea va fi posibilă doar după ce Crimeea va fi înapoiată Ucrainei şi nu va mai fi o bază militară rusă. Orice altă încercare este doar o iluzie, pentru că Ucraina trebuie să îşi apere suveranitatea şi asta înseamnă să îţi doreşti pacea şi securitatea din regiune. Şi războiul poate fi oprit doar printr-o victorie asupra Rusiei pe terenul de luptă”, spune Oleksiy Reznikov la forumul Black Sea and Balkans Security.

Ministrul Apărării din Ucraina mai spune că ţara sa a a demonstrat deja faptul că Rusia poate fi înfrântă.

„Mulţi s-au aşteptat ca Kievul să cadă în trei zile şi Rusia să organizeze parade militare pe bulevardele Kievului. Dar am reuşit pe 24 august să sărbătorim independenţa Ucrainei în Kiev şi am zdrobit vehiculele ruse pe străzile Kievului”, afirmă Reznikov.

El face apel la ţările care susţin Ucraina că este nevoie în continuare de arme şi muniţie.

„Trebuie să înfrângem Rusia. (...) Kremlinul până la urmă foloseşte şantajul energetic, şantajând cu gazul şi preţurile care sunt în creştere. Solicită să găsim alte resurse. Lumea liberă a hotărât să facă paşi împotriva agresorului pentru a preveni alte escaladări. Sancţiunile pe care le-am sugerat pentru a preveni un război au fost demarate. Acum este momentul potrivit să depunem toate eforturile pentru a nu ceda în faţa presiunii”, a mai spus ministrul Apărării ucrainean.

Oleksiy Reznikov afirmă că Nato are nevoie de Ucraina, pentru că altfel ar fi „vulnerabilă”.

„Dacă avem în vedere strategia, este clar că NATO va fi vulnerabilă fără Ucraina. Este în interesul de securitate al tuturor, al regiunii, să consolidăm Ucraina. Echilibrul de puteri în Nordul Europei s-a schimbat substanţial. Rusia a avut pierderi mari în Ucraina în multe regiuni, inclusiv în zona de Nord-Vest unde există graniţe cu UE. Rusia a trebuit să accepte aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei, iar ţările baltice susţin sancţiunile. Deci trebuie să susţinem cooperarea nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen lung, iar sistemele de apărare antirachetă ale Ucrainei trebuie să consolideze flancul de Est al NATO pentru că această cooperare înseamnă proiect de an de zile, dar când va fi finalizat Europa va fi mai sigură având o graniţă de 1500 km protejată”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici