Ministrul britanic pentru Brexit este un "optimist hotărât" în discuţiile cu reprezentanţii Uniunii Europene

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat vineri că este un "optimist hotărât" în discuţiile cu reprezentanţii Uniunii Europene şi consideră că Marea Britanie are un rol esenţial în contextul social şi economic global, relatează site-ul agenţiei Reuters.

333 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic pentru Brexit este un "optimist hotărât" în discuţiile cu reprezentanţii Uniunii Europene

Ministrul britanic pentru Brexit este un "optimist hotărât" în discuţiile cu reprezentanţii UE

David Davis s-a întors joi de la Bruxelles, unde a fost avertizat de către oficialii UE că nu a fost înregistrat un progres suficient în discuţii pentru a putea aborda subiectul relaţiilor comerciale viitoare.

"Sunt un optimist hotărât. Deoarece cred în mod fundamental că un acord bun este atât în interesul Marii Britanii, al Uniunii Europene, cât şi al întregii lumi dezvoltate", a spus Davis despre discuţiile pentru Brexit.

Ministrul britanic efectuează, vineri, o vizită de lucru în SUA şi se va întâlni la Washington cu un grup de lobby pentru mediul de afaceri, înainte de a se adresa Camerei de Comerţ americane. Obiectivul lui Davis este de a prezenta viziunea guvernului britanic privind situaţia ţării după Brexit.

"Lucrând împreună cu cei mai apropiaţi prieteni şi aliaţi... putem aborda unele dintre cele mai mari provocări sociale şi economice cu care ne confruntăm. Dar răspunsul la aceste preocupări nu este orientarea spre spre interior şi să devenim izolaţionişti. Aici este punctul în care Marea Britanie puternică şi orientată spre exterior poate juca un rol instrumental", a declarat David Davis.

Marea Britanie a încercat să dezvolte o relaţie foarte bună cu Statele Unite în ultima perioadă, iar premierul Theresa May a fost primul lider străin care s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump după inaugurarea de la Washington din luna ianuarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici