Ministrul de Externe al Turciei: Siria deţine aproximativ 700 de rachete, iar noi ştim exact unde se află

Turcia estimează la aproximativ 700 numărul diverselor tipuri de rachete sol-aer de care dispune regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi cunoaşte cu precizie locurile unde se află, a declarat ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu pentru un cotidian guvernamental, Sabah.

571 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Turciei: Siria deţine aproximativ 700 de rachete, iar noi ştim exact unde se află

Ahmet Davutoglu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regimul "al-Assad posedă aproximativ 700 de rachete (...) în prezent, (iar) noi ştim exact unde sunt mobilizate aceste rachete, cum sunt stocate şi pe mâinile cui se află", a declarat Davutoglu pentru ediţia de miercuri a ziarului.

Şeful diplomaţiei turce a făcut aceste declaraţii la bordul unui avion în drum spre Bruxelles, unde cele 28 de state membre NATO au aprobat marţi o solicitare a Ankarei privind mobilizarea de rachete sol-aer de tip Patriot la frontiera sa cu Siria.

Davutoglu a declarat că membri ai comunităţii internaţionale şi-au exprimat temerea faţă de posibilitatea unei operaţiuni punitive a regimului sirian împotriva unor ţări care au reclamat plecarea sa de la putere, ca Turcia, în cazul în care acesta simte apropierea sfârşitului.

El a justificat mobilizarea de baterii de rachete Patriot invocând teama unor "acţiuni care pot pot fi iniţiate de grupări necontrolate".

Siria deţine mai multe tipuri de rachete sol-aer, inclusiv rachete de tip Scud de fabricaţie rusă.

Turcia a repetat în mai multe rânduri că mobilizarea de rachete de tip Patriot este o măsură strict defensivă şi că aceste rachete nu vor fi în niciun caz utilizate cu scopul instalării unei zone de excludere aeriană în spaţiul aerian al Siriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici