Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Pentru succesul contraofensivei, vrem arme cu rază lungă, nu prognoze"

  • Kuleba a afirmat că Ucraina nu trebuie să dovedească nimic nimănui şi că succesul contraofensivei îi va răsplăti pe cei optimişti.
  • Ministrul de Externe ucrainean a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt.
  • Kuleba adaugă că Ucraina este hotărâtă să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială.
9551 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Pentru succesul contraofensivei, vrem arme cu rază lungă, nu prognoze"

Mediafax Foto

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuşi să-şi recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliaţii americani şi europeni.

„Acum se aşteaptă ca Ucraina să nu-şi poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar şi cei care se îndoiesc devin mai plini de speranţă cu timpul”.

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forţele ucrainene nu vor putea să cucerească oraşul strategic Melitopol din sud-estul ţării. Kuleba a mai că Ucraina a supravieţuit invaziei ruse din februarie 2022 şi că acum este mai plină de speranţă.

„Totuşi, avem nevoie de mai multe capacităţi pe rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba. 

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS. 

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanţa sprijinului militar al aliaţilor Kievului, care au trimis armament, muniţie şi avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici