Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucea, care se află la 30 de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului", în timpul unei conferinţe de presă susţinute luni la Varşovia cu ministrul polonez de externe, Liz Truss.

666 afișări
Imaginea articolului Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucea sunt doar vârful icebergului

„Ucraina a câştigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Doneţk şi Luhansk. Vor încerca să se înfigă şi să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba, potrivit Sky News.

Kuleba a mai spus că situaţii precum cea de la Bucea vor fi descoperite şi în alte zone în care au avut loc lupte.

„Ceea ce aţi văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina. Şi pot să vă spun fără exagerare şi cu mare durere că situaţia din Mariupol este mult mai gravă în comparaţie cu ceea ce am văzut la Bucea şi în alte oraşe, precum şi în oraşele şi satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucea, Mariupol şi din alte locuri cer sancţiuni serioase din partea G7 şi UE”, a adăugat Kuleba.

În timpul conferinţei de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului şi a spus că nu ar trebui să existe „nicio discuţie" despre eliminarea sancţiunilor impuse Rusiei în timp ce trupele sale rămân în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici