Ministrul de Interne al Republicii Moldova demisionează după incidentul de pe aeroportul Chişinău

Ministrul de Interne al Republicii Moldova a demisionat în urma incidentului armat de pe aeroportul din Chişinău, potrivit Reuters.

1122 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne al Republicii Moldova demisionează după incidentul de pe aeroportul Chişinău

Premierul Dorin Recean

Premierul moldovean Dorin Recean a acceptat vineri demisia ministrului de Interne şi a altor doi miniştri. Demisia apare la două săptămâni după un schimb de focuri care a avut loc pe principalul aeroport internaţional al ţării.

În cadrul unei conferinţe de presă, Recean le-a mulţumit miniştrilor pentru activitatea lor în guvern, dar nu a spus de ce au demisionat.

Opoziţia ceruse demisia ministrului de Interne, Ana Revenco, din cauza incidentului armat din 30 iunie de pe aeroportul din Chişinău. Aceasta a demisionat împreună cu ministrul Ştiinţei şi Educaţiei, Anatolie Topal, şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Un bărbat tadjik în vârstă de 43 de ani a împuşcat mortal doi ofiţeri de securitate şi a rănit un civil după ce i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. El sosise la Chişinău cu un zbor de la Istanbul. Agresorul a fost rănit şi a murit la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici