Ministrul de Interne al Turciei interzice opoziţiei să participe la înmormântările soldaţilor turci

Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat joi că le-a interzis oficialilor de rang înalt din Partidul Popular Republican (CHP) să participe la înmormântările soldaţilor turci, acuzând partidul că susţine militanţii kurzi, relatează Reuters.

2519 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne al Turciei interzice opoziţiei să participe la înmormântările soldaţilor turci

Ministrul de Interne al Turciei interzice opoziţiei să participe la înmormântările soldaţilor turci

Decizia vine la câteva zile de la realegerea lui Tayyip Erdogan în funcţia de preşedinte. Acest lucru sugerează că Erdogan, care tocmai a câştigat mai multă putere prin Constituţie, va continua să aibă o poziţie fermă în ceea ce priveşte kurzii şi partidele politice despre care el crede că sunt tolerante cu aceştia.

Ministrul de Interne a declarat că şefii regionali din CHP nu vor avea permisiunea să participe la înmormântările soldaţilor turci, o decizie frecventă în Turcia având în vedere conflictul de zeci de ani cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii.

Soylu a sugerat că oficialii CHP ar trebui să participe la înmormântările militanţilor PKK ucişi de armata turcă. „Avem des înmormântări pentru militanţii PKK. Le vom păstra locuri acolo”, a declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al partidului CHP a criticat interdicţia pusă de ministru: „Este o decizie polarizantă care divizează populaţia şi incită la conflict”. De asemenea, acesta a declarat că Suleyman Soylu ar trebui să îşi dea demisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici