Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, este favorita pentru înlocuirea premierului David Cameron

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, a ajuns cu un pas mai aproape de a-i lua locul lui David Cameron în fruntea Partidului Conservator si ca premier, după ce mai mulţi parlamentari şi-au declarat susţinerea pentru ea, scrie Bloomberg.

2063 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, este favorita pentru înlocuirea premierului David Cameron

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Theresa May, este favorita pentru înlocuirea premierului David Cameron

Principalul contracandidat este Michael Gove, ministrul de Justiţie, un artizan al Brexitului. Indiferent cine va câştiga această cursă, va avea de luat cele mai dificile decizii pentru Marea Britanie de după al Doilea Război Mondial.

La noua zile după ce britanicii au votat pentru iesirea din UE, tara este încă intr-o stare de haos, atât politic cât şi economic. Cei care doresc rămânerea in Uniunea Europeană au început proteste din ce în ce mai ample pe străzile oraşelor principale din Marea Britanie.

Theresa May a reuşit să câştige suportul a 106 parlamentari duminica, cu 16 mai mult decât ziua precedentă, un avans puternic.

"May si-a construit un avans puternic si este foarte improbabil să îl piardă sau sa vedem vreo surpriză în cursă", a spus Tim Bale, profesor la Queen Mary University of London.

Candidatul de pe locul doi în cursă are susţinerea a 21 de parlamentari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici