Ministrul Finanţelor anunţă alegeri anticipate în Grecia la sfârşitul lui aprilie

Alegeri legislative anticipate vor avea loc în Grecia la sfârşitul lui aprilie, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, precizând că un plan de refinanţare a datoriei va fi prezentat luna viitoare.

138 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor anunţă alegeri anticipate în Grecia la sfârşitul lui aprilie

Ministrul Finanţelor anunţă alegeri anticipate în Grecia la sfârşitul lui aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După Paşti, la sfârşitul lui aprilie, vor avea loc alegeri", a declarat Evanghelos Venizelos, în cadrul unei reuniuni a partidului socialist Pasok, una dintre cele trei formaţiuni ale coaliţiei guvernamentale.

"Viitorul ţării se va decide în două sau trei săptămâni începând de pe 16 ianuarie, în cadrul negocierilor asupra noului program" de ajutorare din partea zonei euro, care include planul de refinanţare a datoriei, a precizat Venizelos.

Papademos este un tehnocrat care conduce un Guvern format în noiembrie de Pasok, partidul socialist aflat anterior singur la putere, partidul Noua Democraţie (dreapta) şi partidul de extremă dreapta Laos.

Principala sa sarcină este definirea modalităţilor şi aplicării celui de al doilea plan de ajutorare din partea Uniunii Europene (UE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI), convenit în octombrie. De asemenea, el trebuie să obţină aprobarea în Parlament a măsurilor de austeritate promise în schimbul acestui ajutor.

O misiune reprezentând UE, FMI şi Banca Centrală Europeană (BCE) este aşteptată în ianuarie la Atena, cu scopul de a verifica dacă obiectivele stabilite în cadrul primului plan de ajutorare din 2010 au fost atinse de Grecia şi modul în care această ţară se pregăteşte pentru obţinerea celei de a doua serii de ajtoare.

Cu o economie în plină recesiune, Guvernul întâmpină tot mai multe dificultăţi în atingerea acestor obiective de asanare a finanţelor publice, iar unii membri ai Cabinetului încep să sugereze că vor fi necesare alte măsuri de austeritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici