Ministrul francez de interne susţine că puţini romi vor să se integreze în Franţa

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat marţi pentru postul de radio France Inter că problema romilor nu poate fi rezolvată prin inserţie socială, deoarece numărul celor care vor să se integreze în Franţa este mic, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

378 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de interne susţine că puţini romi vor să se integreze în Franţa

Ministrul francez de interne susţine că puţini romi vor să se integreze în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este iluzoriu să ne gândim că vom rezolva problema populaţiei rome prin inserţie" socială, a declarat marţi ministrul francez de Interne Manuel Valls pentru France Inter, asigurând că doar o minoritate a romilor vrea să se integreze în Franţa.

"Există, evident, soluţii de integrare (...) cu sate de integrare, (...) dar trebuie să găsim comunele care pot primi aceste sate de inserţie şi în orice caz, ele nu se referă decât la familii", a declarat ministrul.

"Aceste populaţii au moduri de viaţă extrem de diferite de noi şi care sunt evident în opoziţie" cu populaţiile locale, a adăugat ministrul de Interne. Nu există "altă soluţie decât destructurarea acestor tabere progresiv şi conducerea (locuitorilor lor) la frontieră", a adăugat el.

În opinia lui Manuel Valls, "este indicat ca romii să se întoarcă în România sau Bulgaria şi pentru aceasta, Uniunea Europeană, împreună cu autorităţile bulgare şi române, pot face în aşa fel încât aceste populaţii să fie mai întâi integrate în ţara lor", a insistat ministrul.

"Aceasta trece, de asemenea, prin încetarea acestui ajutor de repatriere care a creat un adevărat curent. I-am pus capăt şi constat astăzi că populaţiile de origine romă nu mai vin în Franţa pentru că ştiu perfect în prezent că există o politică deosebit de fermă, republicană, care respectă persoana, dar deosebit de fermă", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici