Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, s-a deplasat în estul Ucrainei

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a efectuat, marţi, o vizită neanunţată în Ucraina, deplasându-se inclusiv în oraşul Harkov, situat în estul ţării, afirmă oficiali germani şi ucraineni.

539 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, s-a deplasat în estul Ucrainei

Sursa foto: Twitter/Dmytro Kuleba

Annalena Baerbock a ajuns marţi dimineaţă la Kiev, printr-o călătorie cu trenul, din Polonia. După întâlniri cu oficiali ucraineni, Annalena Baerbock şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în cursul după-amiezii în oraşul Harkov, situat în estul Ucrainei, conform unor oficiali citaţi de cotidianul Le Monde.

Aceasta este prima vizită efectuată de un membru al Guvernului german în estul Ucrainei de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022, notează postul de televiziune RTL.

"Astăzi, eu şi Annalena Baerbock am vizitat într-un moment de război oraşul Harkov, unde Rusia a produs suferinţe enorme. Harkov este acum un simbol al contraofensivelor ucrainene de succes, care demonstrează că Ucraina va câştiga, prin susţinere suficientă a partenerilor. Nu am niciun dubiu că va veni asistenţă militară suplimentară din partea Germaniei", a declarat Dmitro Kuleba, prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici