Ministrul german de Externe şi-a întrerupt călătoria spre Australia din cauza unor probleme la avion

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a fost nevoită luni să îşi întrerupă călătoria oficială în Australia, Noua Zeelandă şi Fiji, din cauza unor probleme tehnice apărute la avion.

278 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe şi-a întrerupt călătoria spre Australia din cauza unor probleme la avion

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe care se afla la bordul zborului Bundeswehr a declarat: "Din cauza unei probleme mecanice, trebuie să ne întoarcem la Abu Dhabi din motive de siguranţă. Opţiunile pentru planificarea viitoare a călătoriei sunt în curs de clarificare", potrivit presei germane.

Problema avionului a forţat echipajul să se întoarcă în Emiratele Arabe Unite luni dimineaţă, lăsându-i acolo pe Baerbock şi delegaţia sa, informează POLITICO.

Pilotul, ce are o experienţă de peste 35 de ani, a declarat că o astfel de eroare nu a mai avut loc niciodată în cariera sa. A fost nevoie să se renunţe la 80 de tone de kerosen pentru ca avionul să aterizeze în siguranţă. Inginerii încă verifică dacă avionul poate fi reparat cu piese de schimb sau cu echipamente de la bord.

Ministrul şi o mică delegaţie şi-ar putea continua călătoria cu un zbor charter luni seara, potrivit presei germane.

În luna mai, Baerbock a rămas blocată în Qatar, după ce avionul în care se afla a suferit avarii la pneuri în timp ce se întorcea la Berlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici