Ministrul german de Externe va efectua sâmbătă o vizită în Ucraina

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, va efectua sâmbătă o vizită în Ucraina, în cadrul căreia se va întâlni cu autorităţile de la Kiev şi se va deplasa în regiunea prorusă Doneţk (est), a anunţat joi Ministerul ucrainean de Externe.

134 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe va efectua sâmbătă o vizită în Ucraina

Frank-Walter Steinmeier (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"O vizită oficială a lui Frank-Walter Steinmeier în Ucraina este prevăzută pentru 22 martie", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Evgheni Perebiinis, citat de agenţia Interfax-Ukraine.

El se va întâlni la Kiev cu preşedintele interimar Oleksandr Turcinov şi cu premierul Arseni Iaţeniuk, după care se va deplasa la Doneţk, unde va discuta cu guvernatorul Serghii Taruta, potrivit aceleiaşi surse.

În contextul alipirii peninsulei separatiste Crimeea la Rusia, estul Ucrainei este afectat de tensiuni, în special la Doneţk, unde manifestaţii proruse au degenerat în ultimele zile în ciocniri între proruşi şi susţinători ai Kievului, soldate cu moartea unei persoane.

Cancelarul german Angela Merkel, care a condamnat "anexarea" Crimeei, joacă un rol-cheie în adoptarea de sancţiuni împotriva oficialilor ruşi şi ucraineni implicaţi în acest proces de anexare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici