Ministrul german de Finanţe a fost spitalizat

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a fost internat în spital marţi, unde va rămâne timp de aproximativ patru săptămâni din cauza unor leziuni cutanate infectate, a anunţat ministerul.

14 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Finanţe a fost spitalizat

Ministrul german de Finanţe a fost spitalizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schäuble, care este imobilizat într-un scaun cu rotile după ce a fost agresat de un bărbat cu probleme psihice în 1990, a fost spitalizat de mai multe ori în acest an.

"Infecţiile necesită tratament", potrivit unui comunicat al ministerului. "Experienţa acestei primăveri arată că el îşi poate exercita funcţia din spital".

Marţi dimineaţa, Schäuble a participat la o conferinţă de presă privind adoptarea de către Guvernul german a liniilor generale ale politicii energetice pentru anii următori. Luni, el a participat la Bruxelles la întâlnirea cu miniştrii de Finanţe din UE.

În perioada martie-aprilie, Schäuble a fost nevoit să petreacă mai multe săptămâni într-o clinică în urma unei operaţii suferite la începutul anului, legată de dificultăţi de cicatrizare.

La începutul lui mai, la Bruxelles, unde se afla pentru a participa la un summit european al miniştrilor de Finanţe cu privire la înfiinţarea unui Fond de susţinere de urgenţă a ţărilor din zona euro, el a fost spitalizat după o alergie medicamentoasă, potrivit unei explicaţii oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici