Ministrul polonez de externe: Trupele NATO sunt ,,deja prezente” în Ucraina

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a riscat să provoace controverse afirmând că ,,militarii NATO sunt deja prezenţi în Ucraina", notează Sky News.

4226 afișări
Imaginea articolului Ministrul polonez de externe: Trupele NATO sunt ,,deja prezente” în Ucraina

Ministrul polonez de externe: Trupele NATO sunt ,,deja prezente” în Ucraina

Declaraţia a fost făcută vineri, în cadrul unei conferinţe de comemorare a 25 de ani de la aderarea Poloniei la alianţa NATO, iar oficialul polonez nu a dezvăluit despre ce ţări este vorba, menţionează Kyiv Post.

,,Aş dori să le mulţumesc ambasadorilor acelor ţări care şi-au asumat acest risc. Aceste ţări ştiu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alţi politicieni, nu voi enumera aceste ţări", a spus el.

Nu este clar în ce calitate sunt folosiţi soldaţii.

Recent, o convorbire între oficiali militari germani despre trimiterea de rachete Taurus în Ucraina a fost obiectul unor scurgeri de informaţii în presa rusească, după ce unul dintre militari s-a conectat la o reţea de internet nesigură.  

La sfârşitul lunii februarie, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că nu este exclusă posibilitatea ca trupe NATO să fie trimise în Ucraina, generând controverse în rândul oficialilor alianţei.

Rusia a avertizat asupra inevitabilităţii unui conflict direct între ea şi NATO în cazul în care ar fi trimise trupe străine în Ucraina, notează Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici