S-a aflat cum conversaţia ofiţerilor germani despre livrările de arme pentru Ucraina a fost interceptată de Rusia

Înregistrarea audio în care ofiţeri germani discutau informaţii strict secrete a fost interceptată de Rusia doar pentru că unul dintre ei s-a conectat la o linie nesigură de internet dintr-o cameră de hotel din Singapore, a declarat marţi ministrul Apărării, Boris Pistorius.

4893 afișări
Imaginea articolului S-a aflat cum conversaţia ofiţerilor germani despre livrările de arme pentru Ucraina a fost interceptată de Rusia

S-a aflat cum conversaţia ofiţerilor germani despre livrările de arme pentru Ucraina a fost interceptată de Rusia

Abordând scurgerea de informaţii la Berlin, în urma unei investigaţii a Serviciului de contrainformaţii militare al Germaniei, Pistorius a insistat că incidentul a fost unul izolat. "Sistemele noastre de comunicare nu au fost compromise", a spus el, potrivit Politico.

Vineri, canalul Russia Today a publicat detalii despre o convorbire de 38 de minute între ofiţeri germani de rang înalt, inclusiv şeful forţelor aeriene, în care aceştia au discutat despre ipotetica expediere de rachete Taurus în Ucraina, ca parte a pregătirilor pentru o întâlnire cu Pistorius.

Cancelarul Olaf Scholz se opune trimiterii rachetelor, iar această problemă a divizat coaliţia de guvernare.

Unul dintre participanţi, despre care se spune că ar fi generalul de brigadă Frank Gräfe, a intrat în convorbirea WebEx dintr-o cameră de hotel din Singapore, unde se afla în vizită la un spectacol aviatic.

În weekend, guvernul a confirmat veridicitatea înregistrării. Pistorius a calificat duminică acest lucru drept un "atac hibrid de dezinformare" din partea Rusiei, deşi înregistrarea publicată de Moscova nu a fost falsificată.

Astăzi, Pistorius a declarat că a vorbit cu aliaţii pentru a-i linişti. "Încrederea aliaţilor în Germania rămâne neîntreruptă", a declarat el la Berlin.

Între timp, Kremlinul a obţinut o mare victorie în acest conflict

Principalul purtător de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov, a cerut o anchetă completă a înregistrării şi a declarat că ambasadorul german în Rusia a fost convocat pentru a explica aparentele planuri de a ataca Rusia.

"Încă nu am aflat dacă Bundeswehr (Armata Germană) face acest lucru din proprie iniţiativă. Dacă da, întrebarea este în ce măsură Bundeswehr-ul este controlabil şi în ce măsură domnul Scholz controlează totul şi dacă face parte din politica guvernului german", a declarat Peskov, potrivit agenţiei de ştiri ruseşti de stat TASS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici