Ministrul rus de Externe: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat în cadrul Conferinţei de Securitate din Munchen că Uniunea Europeană nu reuşeşte să ofere prosperitate şi securitate pentru ţările membre deoarece îşi consumă energia în disputa cu Rusia, pentru a satisface Statele Unite, relatează Russia Today.

1425 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus de Externe: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Ministrul rus de Externe: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

„Nu a fost construită o Europa unificată. Problemele de zi cu zi, de la eradicarea terorismului până la creşterea economică, nu au primit rezolvări adecvate”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a acuzat Uniunea Europeană că „urmează conducerea Statelor Unite” şi a pledat pentru „o reconstrucţie majoră” a Blocului comunitar şi a acţiunilor sale la nivel mondial.

„În timp ce europenii s-au lăsat atraşi în disputa inutilă cu Rusia, se pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor şi lumea se află în continuă schimbare”, a adăugat Lavrov, făcând referire la sancţiunile impuse împotriva Moscovei, pentru anexarea Crimeei în 2014.

Lavrov consideră că Uniunea Europeană a pierdut monopolul pe agenda de integrare regională şi că balanţa puterii în regiune se schimbă, mai ales din cauza creşterii statelor din zona Pacifică.

De asemenea, ministrul rus de Externe a insistat că Rusia nu doreşte să submineze Uniunea Europeană.

Lavrov a transmis că Beijingul şi Uniunea Economică Eurasiatică, formată din Armenia, Belarus, Kasahstan, Kârgâzstan şi Rusia, au devenit o parte importantă a peisajului geopolitic.

„China lucrează activ la dezvoltarea Eurasiei, în special prin realizarea Autostrăzii Belt şi alte proiecte elaborate în cadrul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai”, a declarat Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici