Ministrul Taiwanului, bruiat la summitul american pentru democraţie

Un ministru taiwanez care a vorbit la Summit-ul virtual pentru democraţie condus de SUA săptămâna trecută a fost întrerupt de fluxul video, după ce o hartă prezentată de oficial a arătat Taiwanul într-o culoare diferită de China, care pretinde suveranitatea asupra insulei autonome.

1417 afișări
Imaginea articolului Ministrul Taiwanului, bruiat la summitul american pentru democraţie

Ministrul Taiwanului, bruiat la summitul american pentru democraţie

Prezentarea de diapozitive de vineri a ministrului digital taiwanez, Audrey Tang, a alarmat oficialii americani, potrivit unor surse care au declarat pentru Reuters că videoclipul a fost înlocuit cu un flux doar audio, la cererea Casei Albe.

Fluxul video a fost întrerupt după ce o hartă prezentată de oficial a arătat Taiwanul într-o culoare diferită de China, care pretinde suveranitatea asupra insulei autonome. Prezentarea lui Tang a inclus o hartă în care clasifica statele după deschiderea acestora faţă de drepturile civile.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a fost îngrijorată de faptul că harta va contrazice politica Washingtonului „o-Chină”, care evită să ia o poziţie cu privire la faptul dacă Taiwanul face parte din China, au spus sursele.

Incidentul a evidenţiat poziţia dificilă a SUA cu privire la relaţiile neoficiale cu Taiwan, după ce invitase insula să participe la summit, ca o dovadă de sprijin împotriva presiunii diplomatice şi militare din ce în ce mai mari din partea Chinei.

SUA au menţinut politica „o singură China” de când şi-au trecut recunoaşterea în Republica Populară Chineză (RPC) în 1979.Departamentul de Stat al SUA a apărat dispariţia bruscă a fluxului video ca fiind o „greşeală sinceră” din cauza confuziei legate de partajarea ecranului de către moderatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici