Ministrul turc al Apărării: Turcia se pregăteşte de posibile sancţiuni impuse de SUA din cauza sistemelor S-400

Ministrul turc de Apărare, Hulusi Akar, a declarat că Turcia se pregăteşte de potenţiale sancţiuni impuse de Statele Unite în urma achiziţionării sistemelor ruse S-400 de către Ankara, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1547 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc al Apărării: Turcia se pregăteşte de posibile sancţiuni impuse de SUA din cauza sistemelor S-400

Ministru turc: Turcia se pregăteşte de posibile sancţiuni impuse de SUA din cauza sistemelor S-400

Turcia şi Statele Unite sunt în dezacord de când Ankara a luat decizia de a achiziţiona unul din sistemele antiaeriene S-400, despre care Washingtonul consideră că nu sunt compatibile cu NATO şi că ameninţă avioanele de luptă F-35, la a căror producere participă şi Turcia.

În timp ce Washingtonul a avertizat că Ankara riscă să fie sancţionată din cauza înţelegerii privind S-400, Turcia a afirmat că se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să o protejeze.

Akar a declarat că Turcia îşi respectă responsabilităţile pe care le are în cadrul proiectului F-35 şi se aşteaptă ca programul să continue aşa cum a fost planificat.

Acesta a adăugat că achiziţionarea sistemelor S-400 reprezintă doar o necesită pe care Turcia o are în domeniul Apărării şi nu este o ameninţare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici