Ministrul turc de Externe dezminte că premierul ar intenţiona să forţeze personal blocada din Gaza

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a respins duminică informaţiile potrivit cărora premierul Recep Tayyip Erdogan va participa la o viitoare acţiune umanitară maritimă către Gaza, relatează CNN.

23 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc de Externe dezminte că premierul ar intenţiona să forţeze personal blocada din Gaza

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu, nu, nu,nu", i-a răspuns Davutoglu unui jurnalist care l-a întrebat dacă Erdogan va participa la următoare acţiune turcă spre Gaza.

Raidul israelian împotriva unui convoi de nave umanitar cu destinaţia Gaza, s-a soldat cu moartea a nouă militanţi palestinieni la 31 mai, dintre care opt turci şi un cetăţean american de origine turcă.

"În calitate de Guvern turc, nu am încurajat (această acţiune), dar este vorba despre activităţi civile", a dezvăluit Davutoglu referitor la această iniţiativă.

"Dacă va fi o nouă tentativă într-un cadru civil, nu vom putea spune nimic împotriva acesteia". În schimb, "dacă o altă ţară atacă acest convoi civil şi ne ucide cetăţenii, bineînţeles că avem dreptul deplin să întrebăm de ce", a adăugat el.

Raidul israelian din 31 mai a suscitat un val de indignare la nivel internaţional şi a tensionat relaţiile turco-israeliene, Guvernul turc rechemându-şi ambasadorul din Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici