Ministrul turc de Interne: Turcia ar putea trimite LUNAR 15.000 de refugiaţi în Europa

Ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, a spus că Turcia ar putea trimite lunar 15.000 de refugiaţi în Europa, pe fondul unei crize diplomatice izbucnite recent între Ankara, pe de o parte, şi Germania şi Olanda pe de altă parte, relatează Hurryiet Daily News.

1292 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc de Interne: Turcia ar putea trimite LUNAR 15.000 de refugiaţi în Europa

Ministrul turc de Interne: Turcia ar putea trimite lunar 15.000 de refugiaţi în Europa

"Avem un acord de reprimire. Îţi spun, Europa, ai acest curaj? Dacă vrei, îi vom trimite pe cei 15.000 de refugiaţi pe care nu îi lăsăm să plece în fiecare lună şi îţi dăm lovitura. Trebuie să ţii cont de faptul că nu poţi concepe un joc în această regiune împotriva Turciei", a spus Soylu la un eveniment care a avut loc pe data de 16 martie, referindu-se la un acord de reprimire între UE şi Turcia care prevede trimiterea înapoi în Turcia a imigranţilor care au traversat ilegal Marea Egee pentru a ajunge în Grecia.

Ca parte a acordului, autorităţile elene sunt obligate să îi trimită înapoi în Turcia pe refugiaţii care încearcă să ajungă în ţările din vestul Europei prin Grecia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici