Angela Merkel a declarat că nu intenţionează să facă schimb de provocări cu Turcia

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că nu intenţionează să participe în această cursă de a face schimb de provocări cu statul turc, informează site-ul agenţiei Reuters.

1291 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a declarat că nu intenţionează să facă schimb de provocări cu Turcia

Angela Merkel a declarat că nu intenţionează să facă schimb de provocări cu Turcia (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Merkel a declarat ziarului reginal Saarbruecker Zeitung că acuzaţiile lui Recep Tayyip Erdogan că ea ar susţine teroriştii partidului kurd PKK sunt absurde.

Ea a declarat: ”Insultele trebuie să se oprească”, referindu-se la acuzaţiile preşedintelui turc aduse Olandei.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este implicată în crize cu Germania şi Olanda, acuzând presupuse tendinţe "naziste" ale acestora după interzicerea participării unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidenţial în Turcia.

Merkel a spus că aceste comparaţii cu ”nazismul”, din partea preşedintelui turc ”nu sunt demne” pentru niciunul dintre cele două state şi nici cetăţenii acestora.

Ea a reiterat că politicienii turci ce doreau să participe la evenimentele organizate cu ocazia referendumului din Turcia ar fi trebuit să dezvăluie statului german scopul organizării mitingurilor şi identitatea persoanelor ce urmau să susţină discursuri şi să se supună legilor şi principiilor constituţiei germane.

”Mai mult, urmărim situaţia zilnică (a conflictului, not.red.), iar pe viitor nu oferim nimănui o carte albă”, a adăugat aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici