Ministrul ucrainean de Externe: Ucraina şi Rusia au convenit să evite escaladarea conflictului în Crimeea

Ministrul ucrainean de Externe a declarat luni, după o întâlnire cu omologul său rus Serghei Lavrov, la Haga, că Moscova şi Kievul au convenit să evite escaladarea conflictului în Crimeea, estul şi sudul Ucrainei, potrivit agenţiei oficiale Ukrinform.

2303 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean de Externe: Ucraina şi Rusia au convenit să evite escaladarea conflictului în Crimeea

Andrei Deşciţa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am convenit să evităm o nouă escaladare a conflictului în Crimeea, estul şi sudul Ucrainei, fapt ce ar fi putut duce la victime", a afirmat Deşciţa.

Potrivit ministrului ucrainean, Lavrov a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să utilizeze forţe armate în regiunile din estul şi sudul Ucrainei. El a menţionat, de asemenea, că ambele părţi au fost de acord privind necesitatea de a organiza întâlniri bilaterale la nivelul ministerelor de Externe şi de Apărare, dacă situaţia se va agrava.

Deşciţa a subliniat că, în cursul întâlnirii sale cu Lavrov, el şi-a exprimat dezacordul în legătură cu decizia Rusiei de anexa Crimeea şi a declarat că Ucraina va trata această regiune ca fiind parte componentă a teritoriului său.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici