Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine distorsionată a evenimentelor din Ungaria

Presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria şi a măsurilor luate în contextul crizei migraţiei, a declarat vineri dimineaţa, într-un interviu acordat BBC, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează MTI.

521 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine distorsionată a evenimentelor din Ungaria

Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine distorsionată a evenimentelor din Ungaria (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Szijjarto a spus că imigranţii au aruncat pietre şi bucăţi de beton timp de mai multe ore în direcţia poliţiştilor ungari, cauzându-le răni, înainte ca tunuri cu apă şi gaze lacrimogene să fie folosite pentru a-i opri, săptămâna trecută, la Roszke, la punctul de trecere a frontierei cu Serbia.

Acesta a spus că este incorect faptul că presa a relatat doar cum poliţia ungară folosea gaze lacrimogene, fără să arate şi motivul pentru care făcea acest lucru. Se simte clar că se desfăşoară o campanie media internaţională împotriva Ungariei, a adăugat el.

Făcând referire la comentariile recente ale cancelarului austriac, Werner Faymann, care a condamnat faptul că Ungaria i-a îmbarcat pe refugiaţi în trenuri şi i-a transportat într-o locaţie diferită faţă de cea la care se aşteptau, Szijjarto spus că afirmaţiile făcute de Faymann sunt nedrepte, întrucât oamenii au ocupat cea mai aglomerată staţie de tren din Budapesta şi zone publice, în loc să meargă la centrele de primire a imigranţilor, unde ar fi primit hrană şi ar fi beneficiat de servicii medicale.

Drept răspuns la criticile privind modul în care Ungaria a procesat cererile de azil depuse de persoane care sosesc din direcţia Serbiei, Szijjarto a spus că Serbia este o ţară sigură, unde nu este în pericol viaţa nimănui.

El a respins interpretarea politicii Guvernului ungar, potrivit căreia doar refugiaţii creştini sunt bineveniţi, în timp ce musulmanii sunt văzuţi ca o ameninţare. "Nu, nu este adevărat. Pur şi simplu nu este adevărat. Dacă cineva este refugiat, îi oferim adăpost, asta am făcut până acum", a spus el, adăugând că deciziile sunt luate pe baza faptelor mai degrabă decât pe baza emoţiilor.

"Ungaria nu poate accepta imigranţi economici", a mai spus Szijjarto.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici